Sensei An

Sensei An

Lesgeefster karate jeugd 
1ste kyu Shotokan karate BKSA 
Kyuhouder Kyusho-jutsu & Dim-mak 

Auto-interview met  An 
Hoe ben ik in karate gerold?

Mauro was aan het voetballen en kwam in oktober met het idee om karate te gaan doen. Wij hebben hem dan laten proberen en na de 3 proeflessen is hij in de club gegaan. Het eerste seizoen ging Mauro alleen trainen als er geen voetbaltraining of wedstrijd was, soms zelfs al in Berlaar om toch maar te kunnen meedoen aan de examens.

Na een seizoen karate van Mauro, waar ik hem meestal naar toe bracht en ook bleef kijken, kwam ik op het idee om mee te gaan trainen. Dus tijdens Mauro zijn 2de seizoen begon ik aan mijn proeflessen. En van het een kwam het ander…

Net als elk van jullie had ik ook recht op 3 gratis proeflessen. Maar toen ik daar aan begon had ik al tijdens onze vakantie een kata aangeleerd gekregen van Mauro. Tijdens deze proeflessen bleek dat hij een goed leeraar was, zeker op vlak van Heian Shodan.

Aangezien je als volwassene makkelijker de technieken oppikt ging ik als een speer vooruit en ging ik dus snel over van de ene kleur naar de andere. Tot grote frustratie van Mauro, want hij deed immers langer karate dan ik.

Wat vind ik het leukst aan karate: kihon, kata of kumite? 

Op deze vraag antwoord ik zonder twijfel kata, het aanleren van een nieuwe kata geeft me telkens een nieuwe uitdaging.   Ik moet zeggen dat ik snel voorkeuren begon te hebben voor bepaalde kata’s, deze zijn dan misschien niet mijn beste maar dat wil niet zeggen dat ik er geen voorkeur voor kan hebben. Alleen de toepassingen zijn niet altijd even evident vooral omdat ik zo snel overging telkens naar de volgende band. Elke volgende kleur heeft een volgende kata met zijn eigen toepassingen er bij. Alleen is het wel zo dat ik altijd mijn examenkata oefen wanneer we een kata naar keuze mogen doen, want veel oefenen geeft een beter resultaat.

Mijn favoriete kata?

Op dit moment Enpi en Jion. 

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje? Die zwarte gordel natuurlijk…
Maar alleen als ik er echt voor klaar ben!

Oss

Sensei An