Sensei Els

Sensei Els

Lesgeefster Kyusho-Jutsu & Dim-Mak 
1ste dan Kyusho-Jutsu & Dim-Mak Doragon MSA 
1ste kyu Shotokan Karate BKSA 
Kyuhouder Ninjutsu en Ryushinkan Koryu Karate

Sensei Els

Els is in het jaar 2015 begonnen met krijgskunsten, met name Koryu Karate Jutsu in Shaolin dojo te Heist-op-den-berg. Daar trainde ze twee jaar onder leiding van Hubert Laenen sensei en behaalde er 4de kyu. Ze leerde er ook Jurgen Van Hove sensei kennen van wie ze de wereld van Kyusho Jutsu ontdekte en er meer en meer verdiept in geraakte. Ook ging ze naar seminaries in Nederland, Belgie, Frankrijk en Hongarije. 

Ondertussen startte Jurgen sensei met lessen voor Kyusho Jutsu in een nieuwe kleine dojo van Herman Peeters in Duffel: Hakutsuru dojo. Els ging hier ook les volgen en haalde er 4de kyu in Kyusho Jutsu. Els hielp ook Jurgen sensei met het opstellen van een cursus hiervoor. Via Jurgen sensei leerde ze Werner De Vos sensei kennen en vanaf 2017 ging ze trainen bij hem in de karateclub Gambaru te Lier. Na een tijdje werd ze hier geevalueerd als 2de kyu Karate. Werner sensei heeft enorm veel kennis van Kyusho Jutsu en Dim Mak en van de Westerse benadering ervan via neurologie en neurocardiologie. Hij begon toen ook Kuysho les te geven in Tora dojo. Zo, en via zelfstudie, werd Els haar kennis hierin direct van hoog niveau. 

In die tijd kreeg ze ook meer contact met Peter Van Mechelen sensei van wie ze dan ook les kreeg in Tora dojo in de stijl Ryushinkan Koryu Karate. Naast de kata’s van deze stijl wordt er ook veel aandacht besteed aan de effectieve bunkai van deze kata. Hiernaast komt ademhaling en innerlijke energie ook aan bod. 

In september 2017 startte ze ook met les volgen in de kunst van de Ninja, Ninjutsu, bij de Shinobi Warriors onder leiding van sensei Gerben De Belder in Heist-op-den-berg. Hier leert ze naast Tai Jutsu en Kyusho Jutsu ook werken met heel wat verschillende wapens. 

Samen met Jurgen, Peter en Werner sensei richtten we midden 2017 Doragon Martial Science Academy voor Kyusho Jutsu, Dim Mak en Ryushinkan Koryu Karate op. In december 2017 behaalde Els haar 1ste dan in Kyusho Jutsu / Dim Mak volgens het opgestelde programma hiervoor. 

Sinds februari 2018 zijn we begonnen om in Lier ook Kyusho lessen te geven, waar Jurgen sensei en Els sensei de basis aanleren aan de geinteresseerde leden in Lier. 

Na een jaar hard trainen behaalde Els in juni 2018 bij Werner sensei 1ste kyu Karate met grote onderscheiding 

Els gaat ook al sinds december 2017 maandelijks les volgen bij Guy Janssens sensei in de stijl Kissaki-Kai Karate, opgericht door Vince Morris sensei. Hier traint ze effectieve zelfverdedigingstechnieken en realistische bunkai. Ook is ze in 2018 op meerdaags seminarie geweest bij Vince Morris sensei in Frankrijk om er trainen met Kissaki-Kai leden van over de hele wereld. Vince Morris sensei is een van de eersten die realistische bunkai leerde o.a. door het gebruik van Kyusho Jutsu en zijn “Rules of Combat” en zo de ogen van veel karateka deed open gaan. Jaarlijks gaat ze ook naar een aantal seminaries van andere stijlen waaronder de Aikibudo stage van Jan Janssens sensei en Renge Ryu Iaido stage van Andreas Eggert sensei 

Els is sinds het begin en nog steeds heel erg gepassioneerd met Karate en Martiale Kunsten in het algemeen bezig en hoopt dit ook te kunnen overbrengen naar iedereen met wie ze traint. Dit is voor haar geen hobby of sport maar een deel van haar leven. 

“Karate has no end, it only has a series of new beginnings” 

Sensei Els