Sensei Jurgen

Sensei Jurgen

Lesgever Kyusho-jutsu & Dim-mak 
3de dan Kyusho jutsu & Dim mak Doragon MSA 
3de dan Karate jutsu 
2de dan Ju jitsu 
1ste dan Karate do 
1ste dan Motobu ryu 
1ste kyu shotokan karate BKSA 
Kyuhouder Ninjutsu en Ryushinkan Koryu Karate 

In 1986 begonnen met karate do te Berlaar bij Pino Chimienti sensei en Roger Marien sensei. In 1987 ben ik ook ju-jutsu gaan doen bij Leon Verbraeken sensei en later bij Charly Cox sensei als hij de club van Leon overnam in Berlaar. Via Charly kwam ik voor de eerste maal in contact met kyusho jutsu welke destijds in Belgie werd gegeven door Vince Morris. In 1991 behaalde ik bij de v.j.j.f. m’n eerste dan ju-jutsu.

Vanaf 1990 ben ik verder karate do en shin-tai-do beginnen trainen bij Hubert Laenen sensei te Booischot.

Van 2000 tot 2012 wegens professionele reden gestopt maar dan terug met karate do begonnen in Berlaar bij Jean Stroobants sensei. In de dojo van Jean leerde ik ook Werner De Vos als gastsensei kennen. Werner is sensei in karateclub Gambaru te Lier en ook bezig met kyusho maar dan op een zeer hoog wetenschappelijk niveau.

Ondertussen ook terug begonnen met ju-jutsu bij Charly Cox sensei en in 2015 m’n tweede dan ju-jutsu gehaald.

Op advies van Werner heb ik eerst m’n eerste dan kyusho jutsu gehaald in 2013 bij Theo De Galaen sensei. Hier had ik dan m’n basis gelegd om later verder onder Werner les te kunnen volgen.

In 2013 startte shaolin dojo terug op met karate jutsu o.l.v. Hubert Laenen sensei. Hier behaalde ik m’n eerste dan karate do (na al die jaren) en later derde dan in karate jutsu en eerste dan motobu ryu.

Na enkele jaren daar mee les geven te hebben werd het tijd om zelf terug meer te gaan trainen.

Omdat ik me verder wilde toeleggen op kyusho jutsu en dim mak ben ik terug bij Werner beginnen trainen. Ik kreeg van hem m’n eerste wetenschappelijke cursussen en na veel studeren begon ik in te zien welke enorme kennis hij had van neurologie en neurocardiologie. Een must om kyusho jutsu en dim mak te kunnen begrijpen.

Samen met Werner zijn we in 2016 en 2017 begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe school voor kyusho jutsu en dim mak. We kregen hulp van Els Dessin sensei die zich ook op de studie van deze materie toelegde en ons mee de cursussen hielp schrijven alsook het examenprogramma hiervan. Ook Peter Van Mechelen sensei voegde zich bij ons waar hij zich meer toelegde op het opstellen van het Ryushinkan koryu karate programma en ons hierin verder les geeft.

Heden zijn we van start gegaan met Doragon Martial Science Academy waar het onze bedoeling is om op hoger niveau bunkai van oude kata’s te bestuderen en te analyseren met neurologie en neurocardiologie.

Temeer ons verder te kunnen verdiepen volgen we regelmatig les bij Guy Janssens sensei en Vince Morris sensei van Kissaki kai. Werner was nog oud leerling van Vince en had ons geadviseerd om daar ook te gaan trainen.

In 2018 ook m’n eerste stappen gezet in de wereld van de ninjutsu. Terug met een mooie witte gordel trainen o.l.v. Gerben De Belder sensei. Weer een nieuwe en fijne ontdekking in de boeiende wereld van de krijgskunst.


Jurgen Sensei.

.